Sådan skriver du et godt CV – på engelsk

Et CV på engelsk er en smule anderledes end det danske CV. Hvis du skal skrive en jobansøgning til et engelsktalende land, bør du både kigge på opstillingen af dit CV og

Skal du skrive dit CV på dansk? Læs vores guide her.

Denne guide til dit engelske CV indeholder følgende punkter:

 • Hvad er forskellen på resume og CV?
 • Research
 • Struktur i et engelsk CV
 • Grammatik og korrektur

Hvad er forskellen på resume og CV?

Résumé kommer fra fransk, og betyder, ja resume eller opsummering på dansk. CV, eller curriculum vitae stammer fra latin og betyder livsforløb. De fleste engelsktalende lande bruger normalt “resume” som begreb, men hvis du ansøger om en akademisk eller videnskabelig position, er det mere normalt at bruge CV som begreb.

Lav din research

Selvom du kender din industri godt i dit eget land, så bør du sikre dig at du kender til alle væsentlige forskelle i det land, du ansøger i. Afhængig af stillingen, bør du være opmærksom på trends og tendenser, vækstområder konkurrenter og du bør kende væsentlige begreber i din branche. Vis disse kompetencer i dit CV og senere i et eventuelt jobinterview.

Struktur i et engelsk CV

I et engelsk CV er der 4 hovedelementer:

 • Overskrift
 • Opsummering
 • Uddannelse
 • Erhvervserfaring

Overskriften

I overskriften skriver du din kontaktinformation. Det er en god idé at skrive dette på hver enkelt side, hvis nu arbejdsgiveren skulle forlægge en side. Din overskrift bør se sådan ud:

Dit fulde navn
Gadenavn og nummer
Postnummer og by
Land
Telefonnummer
Email adresse

Vær sikker på, at din email adresse lyder professionel. Den bør indeholde dit navn og ikke lyde fjollet. andreasrocks@hotmail.com lyder f.eks. ikke særlig professionelt.

Opsummering

I din opsummering bør du have fokus på dine kvalifikationer. Det er så at sige din “salgstale”. Hvis din potentielle arbejdsgiver har mange ansøgninger i sin indbakke, er dette måske den eneste del han eller hun læser, så det er vigtigt, at det er velformuleret, præcist og fortæller nøjagtig hvorfor, du er den rigtige til jobbet.

Her er et eksempel:

Summary of Qualifications
I am an experienced children’s psychiatrist who has worked with patients ranging from the age of 10-18 years for the past 11 years. I am a very friendly person and I have keen interest in caring and interacting with the patients. I seek a role in a private psychiatrist’s practice, preferably working with a multifaceted team, in which I can eventually grow into a management position.

Uddannelse

For de fleste jobs er uddannelse vigtigt, også når du ansøger internationalt. Specielt hvis du søger et job, som kræver træning f.eks. som revisor, ingeniør eller sygeplejerske. Hvis du søger denne type arbejde, så bør din uddannelse komme før din erhvervserfaring i dit CV, men hvis du søger job i f.eks. salg eller marketing, er erhvervserfaring måske vigtigere. Dette vil være op til din egen vurdering.

For hver gennemført uddannelse du har, bør du inkludere institutionens navn, gradueringsdato og selve uddannelsens navn. Organiser dette hovedelement i kronologisk rækkefølge. Lad være med at inkludere din folkeskole, hvis du har flere uddannelser af højere niveau.

Lad være med at skrive dine karakterer på dit CV.

Hvis du er midt i en uddannelse, så skriv den på alligevel, men gør det klart, at du stadig er igang med denne uddannelse. Dette gælder specielt, hvis den finder sted på deltid, mens du arbejder. Inkluder også kurser du har taget. Dette viser, at du tager initiativ til konstant at udvikle dine kompetencer og er opmærksom på, at din branche aldrig står stille.

Erhvervserfaring

Når du skriver dit CV, er det vigtigt, at du målretter det til den enkelte arbejdsgiver. Inkluder kun erfaring, som har relevans for den stilling, du søger. Det er din arbejdsgiver irrelevant, hvis du har være kassemedarbejder for 5 år siden, hvis du søger et job som ingeniør i dag.

Ligesom med din uddannelse, så bør du også organisere dette hovedelement i kronologisk rækkefølge, så dine seneste erhvervserfaringer ses først. Inkluder din jobtitel, virksomheden og ansættelsesperioden.

Virksomhederne du har arbejdet for kan være ukendte i dit nye land, så det kan være en god idé at skrive en sætning eller to om virksomheden.

Grammatik og korrektur

Når du ansøger på engelsk, er det selvsagt vigtigt, at du ansøger på korrekt engelsk. På engelsk skriver min sit CV i 1.person, brug derfor ikke 3.person, når du skriver.

På dansk er det vigtigt med korrekturlæsning, på engelsk er det endnu vigtigere. Med en korrekt og flydende ansøgning viser du dine sprogkundskaber og du viser, at du er en seriøs ansøger. Få gerne en person med engelsk som modersmål til at læse dit CV igennem og rette eventuelle fejl.

Endelige tips til dit engelsk CV

 • Hold dit CV simpelt og præcist. Hvis du sender dit CV på mail, så brug Calibri som skrifttype. Send filen i et Word-dokument eller som PDF-fil. Hvis du ansøger i papirform, så anvend Times New Roman. Dette gør dokumenterne lettere at læse.
 • Skriv sidetal på hver eneste side.
 • Skriv sort på hvidt.

Husk at arbejdsgivere har brug for DIN hjælp. De ønsker at finde den rigtige kandidat til deres job. Hvis du skriver et stærkt CV, som viser de færdigheder, som de har brug for, bliver du løsningen på deres problemer.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.