Den idéelle kropsvægt for børn

Der er mange børn, som lider af vægtproblemer og de bliver ikke mindre synlige, når de når til puberteten. Hvis et barn på 5-12 år begynder at opleve problemer med sin kropsvægt og tager for meget på, kan det være et tegn på, at de vil have problemer med vægten når de vokser op. Det kan ske, fordi deres stofskifte ikke virker optimalt, mens de er unge.

Et af de mest normale problemer med dette er, at børn som er overvægtige ofte vil slås med det igennem resten af deres liv. Det modsatte kan være tilfældet med meget tynde børn, som måske vil have problemer med at opretholde en sund vægt i deres voksenliv.

Dette er set hos mange børn, som er blevet observeret gennem disse forandringer.

For børn handler motion om leg.

Børns kropsvægt og BMI

BMI står som bekendt for body mass index. Denne idéelle BMI for børn beregnes på en måde lignende modellen for voksne. Det eneste er, at den medvirkende faktor, nemlig hvor tæt barnet er på sine teenageår vil have en stor rolle på deres vægt. Det at være undervægtig eller overvægtigt i denne vækstface er ikke noget, som er vildt alarmerende eller ekstremt vigtigt at overveje.

Det er en af grundene til, at de fleste læger ikke er særlig bekymrede over at et barn er lidt overvægtigt eller undervægtigt, så længe de ikke har nået deres teenageår endnu. Så længe deres kropsvægt ikke går op og ned med høj fart. Kropsvægten bør gradvist begynde at ligge på et niveau, som er ideelt, medmindre der er problemer med en meget usund kost, som forsager vægtproblemer eller andre tilstande.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.