Din træning og alkohol

Overalt i verden foregår der debatter omhandlende de effekter, som alkohol har på dig og din træning. Sandheden er, at uanset hvor meget en person prøver at forsvare indtagelse af alkohol, er der mange skadende aspekter ved druk, som du altid bør have i baghovedet.

Denne artikel er for dig, der både træner og drikker.

Alkohol er skadeligt for dig

For det første: lad os være realistiske. Der er mange folk, som sværger, at en drink hver eneste dag er en god måde at regulere din krop. Dette er på ingen måde sandt. Selv hvis det var sandt, kan du stole på os og enhver læge, hvis vi siger, at det er sundere at drikke ingen alkohol end at drikke bare en lille smule.

Druk har ingen positive indvirkninger på din krop, og når du finder på undskyldninger omkring druk, er det fordi du prøver at undvige virkeligheden.

Nogle af de største problemer der stammer fra druk, kan have direkte indflydelse på din træning. Du siger måske, at druk er en del af dit liv og det vil være svært at stoppe. Virkeligheden er den, at din druk holder dig tilbage fra at få de resultater, du virkelig ønsker med din træning, både fysisk og mentalt. Hvis du vil være stærkere i begge disse aspekter, er du nød til at eliminere giftige ting fra din hverdag.

Er du stadig ikke kommet i gang med din træning? Læs her hvordan du taber dig

Dehydrering

Over længere tid, vil din krop skabe et seriøst problem, når det kommer til måden hvorpå dine nyrer arbejder for at holde din krop hydreret. Al vand sendes til dine nyrer, så de kan nedbryde den indtagede alkohol, hvilket ikke er en optimal eller naturlig hændelse.

Når din krop ikke længere indtager alkohol, vil det være meget nemmere for den at forarbejde enhver substans du indtager. Dette vil være ekstremt vigtigt og brugbart, når du indtager næring efter din træning.

Hold dig fra at drikke, så vil du se bedre resultater. Det er fakta. Ikke husmorhistorier.

Hjernefunktioner

Alkohol vil også bremse nedbrydelsen af glykogen, hvilket ikke er godt for din hjerne. Det energiniveau din hjerne har i løbet af dagen afhænger i høj grad af denne funktion. Du bør være i stand til at fokusere, og din hjerne har brug for energi til at håndtere den stress der er i forbindelse med din træning. Hvis din hjerne ikke er 100% klar, vil din krop heller ikke være 100% klar.

Din cardio

En mindskelse i kardiovaskular aktivitet er et problem, hvis du gerne vil være i stand til at have en intens træning. Alkohol vil ikke være en hjælp for dig, og alkohol fortynder blodet, hvilket måske kan lyde som en god ting, men det er faktisk et problem.

Dette er et seriøst problem for mange mennesker, og den bedste måde at undgå det på er at stoppe med at drikke. Du vil have det bedre i din krop, og du vil føle et højere energiniveau når du træner.

Det korte af det lange

Du kan kunne bruge hele din dag på at lede efter undskyldninger. Du siger måske, at alkohol ikke vil blive et problem for dig.

Sandheden er den, at alkohol er meget skadeligt og hvis du bliver ved med at drikke, kan det have seriøse konsekvenser for dit helbred som helhed.

Denne artikel handler om hvordan alkohol påvirker dig og din træning. Vi har altså ikke talt om de mange andre problemer, som alkohol kan skabe i andre dele af dit liv. Det som der er sikkert at sige er, at druk er langt fra godt for dit helbred.

Et glas vin eller en øl i weekenden er måske ikke et problem for dig. Det vil måske endda hjælpe dig i dit sociale liv, men enhver form for daglig druk vil have negative konsekvenser for dig, også selvom du ikke bliver fuld af det.

Læs mere om alkohol på videnskab.dk

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.