Bilkørsel: Hvordan beregner man reaktionslængden?

Vi kender det alle sammen. Vi kører i bil telefonen ringer måske, en flot fugl flyver forbi, en flot ung mand eller dame vinker fra fortovet osv. Alle disse ting er ting, der forstyrrer os i at køre i bil. Og denne forstyrrelse kan koste dyrt, hvis man ikke når at reagere i tide.

Dette indlæg vil omhandle reaktionslængde. Hvad er det og hvordan regner man det ud. Det er de to spørgsmål vi primært kommer til at beskæftige os med i dette indlæg. Vi anbefaler ikke, at du læser indlægget imens du kører i bil – det er for farligt. Tag og sæt dig ned og fokusér på indlægget. Så kan du nemlig lære mere om reaktionslængder på den bedste måde.

Hvad er en reaktionslængde?

Den tid der går fra det øjeblik, at man ser en potentiel fare på vejen, til at man får foden på bremsen kaldes reaktionstiden, men det er ikke det vi skal beskæftige os med i dette indlæg. Det vi skal beskæftige os med er den strækning som bilen når at køre imens ovenstående sker – det kaldes nemlig for reaktionslængden.

Formel for reaktionslængden

Hvis du gerne vil beregne reaktionslængden, så kan du med fordel benytte dig af nedenstående formel.
reaktionslængde = t * x
t = reaktionstiden (angives i sekunder)
x = hastigheden (angives i meter/sekund)

Langt de fleste mennesker har en reaktionstid på 0,5 – 2 sekunder.

Hvis du gerne vil blive bedre til at beregne reaktionslængder, så anbefales det at opstille nogle opgaver. På den måde kan øve og træne dine færdigheder, så du har 100% styr på reaktionslængder. Rigtig mange elever vil opleve det at skulle beregne en reaktionslængde i skolen. Derfor er det en god ide at blive god til det, så du kan klare dig godt i skolen.

Læs også: Sådan beregner du bremselængden

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.