Denne artikel vil omhandle dagpenge samt hvordan du beregner dagpengesatsen. I disse dage er der stor fokus på dagpenge og arbejdsløshed, hvorfor det er nødvendigt at have et solidt kendskab til denne ydelse.
Så hvis du sidder som arbejdsløs og gerne vil vide mere om dagpenge, så anbefales det at læse denne artikel. Hvis du allerede ved noget om dagpenge, så skader det ikke at få fornyet sin viden. God fornøjelse med artiklen.
Værd at vide om dagpenge
Udgangspunktet er, at du kan få udregnet en dagpengesats på baggrund af de seneste indberetningsperioder (disse perioder skal være sammenhængende) inden for anledningen. Denne dagpengesats vil så dække tre månedsindberetninger. Man kan ikke beregne/udregne på et arbejdsforhold hvori der er ydet et tilskud til lønnen, der er offentligt.
Sådan beregner du dagpengesatsen
Dit beregningsgrundlag bliver betegnet som din løn før skat i beregningsperioden. Du skal gange din indtægt med 0,92, da arbejdsmarkedsbidraget på 8% ikke tæller med.
Reglen er at man udregner indtægten per dag. Din daglige indtægt bliver så nedsat til 90% (for at finde hvad nedsættelsen bliver ganger du bare den daglige indtægt med 0,9).
Det er værd at vide, at du aldrig kan få udbetalt en sats der er højere end den maksimale dagpengesats. Hvis du eksempelvis har været syg i beregningsperioden, vil der i udregningen blive kompenseret for den indtægt du måtte mangle.
Vi håber, at denne artikel har været dig til gavn på den ene eller anden måde. Vi håber, at du er blevet klogere på dagpenge og dagpengesatser.
Hvis du har nogle spørgsmål til artikel eller vores hjemmeside generelt, så skal du være mere end velkommen til at benytte dig af kommentarfeltet herunder. Husk at det ikke altid kan betale sig at være på dagpenge. Så hvis du har et job i sigte, så skynd dig at tage det.
Læs også: Information om nettoløn og udregning