Oversigt over gode skattefradrag du bør tage med dig

Der er ingen grund til at betale mere i skat end højst nødvendig, og mange danskere er slet ikke klar over hvor mange og hvilke fradrag de egentlig kan gøre krav på. Vi har samlet en liste med nogle af de mest hovedsagelige fradrag som du ikke må snyde dig selv for næste gang du skal udarbejde din årsopgørelse. KørselsfradragDu kan med stor sandsynlighed drage nytte af kørselsfradraget hvis din overordnede transport mellem dit private hjem og din arbejdsplads er på mere end 24 km på dag.

Alt afhængig af din individuelle situation er fradraget på 2,05 kroner for hver kilometer du kører, hvis din arbejdsplads altså ligger mellem 24 til 120 km væk fra din bopæl. Har du derimod længere end 120 km i alt til arbejde, er det som hovedregel kun muligt at gøre krav på 1,03 kroner per kørt kilometer.


PendlerfradragHvis du dagligt krydser en bro på vej og fra arbejde, kan du gøre nytte af pendlerfradraget, hvor et vist beløb af udgifterne ved at krydse broen bliver trukket fra.

Dette fradrag er særlig tiltænkt personer som er bosiddende i Sverige men arbejder i Danmark. Her vil du som eksempel kunne gøre krav på 50 kr. hver gang at du kører over Øresundsbroen i dit eget køretøj.

Håndværkerfradrag

Undersøgelser og erklæringer på SKAT viser at håndværkerfradraget er et fradrag som mange danskere ender med at glemme når de skal udarbejde deres årsopgørelse. Afhængig af din situation, er det muligt at fratrække 15.000 kroner fra årsopgørelsen hvis der er foretaget forbedringer på din ejendom, hvad enten der er tale om dit hus, lejlighed eller sommerhus.

Her er det vigtigt at huske på at beløbet gælder for hver person i husstanden, så er man en større familie, kan der være mange gode penge at spare. 

En forudsætning for at du kan gøre krav på dette fradrag er dog at du har foretaget betalingen for udførelserne på huset elektronisk – altså via dit kort eller gennem din netbank.Snyd ikke dig selv i skatDer kan være mange gode penge at spare ved at holde sig selv informeret om de forskellige fradrag. Ønsker du at finde ud af hvad du kan drage nytte af, anbefaler vi at du klikker dig ind på SKAT.dk, hvor du finder en komplet liste over de forskellige fradrag i Danmark. Her vil du også kunne beregne, hvor meget du er berettiget til. 


Tips: Skal jeg betale skat af min hobbyvirksomhed?

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.