Sådan får du billigere lån

I dag får langt de fleste af os før eller siden brug for at optage et lån. Men det er vigtigt at huske på, at et lån ikke bare er et lån og at der kan være mange penge at spare ved at vælge den rette løsning – og dette gælder især, hvis du er på jagt efter et boliglån.

Dog skal der ikke være nogen tvivl om, at det kan vise sig at være en noget overvældende opgave at finde det billigste lån og derved spare en masse penge. Derfor har vi nedenfor udarbejdet en liste med et par tips til, hvordan du bedst tjener penge på lånet!

Brug en sammenligningsside

På nettet vælter det med forskellige lån. Det kan derfor hurtigt blive noget uoverskueligt at skulle gennemgå den ene udbyder efter den anden på egen hånd i håb om at finde det bedste lån. Derfor anbefaler vi, at du som hovedregel altid anvender en sammenligningsside der kan gøre alt det hårde arbejde for dig.

Online finder du et stort udvalg af forskellige sammenligningstjenester, der fuldstændig gratis lader dig sammenligne forskellige lånetilbud på nettet. Det eneste du skal gøre er at tilpasse de enkelte søgeparametre så de passer til din situation og lånebehov. Herefter vil du blive præsenteret for en omfattende række af forskellige lånetilbud.

Den klare fordel er her, at du kun får vist lånetilbud der er relevante for dig – du kommer derfor aldrig til at spilde tiden på at indsende ansøgninger hos udbydere, der alligevel ikke vil godkende din ansøgning.

Saml dine forbrugslån først

Som hovedregel kan du generelt gå ud fra, at du skal betale op til 33% i årlige omkostninger ved det enkelte lån, når du låner gennem en online udbyder til alment forbrug – for eksempel hvis du ønsker at finansiere en rejse eller forkæle familien med lidt ekstra julegaver.

Hvis du dog i stedet vælger at låne flere penge gennem dit eksisterende boliglån, kan du i stedet opsige dit forbrugslån og på denne måde altså betale mindre.

Tak ikke ja til det første boliglån hos banken

Blot fordi at du har været eksisterende kunde i din bank i en længere periode, betyder det ikke, at du ikke frit kan indsamle tilbud fra andre udbydere og finansieringsselskaber.

I stedet for at takke ja til det første og bedste (bolig)lån de tilbyder dig, kan du med fordel gøre dem opmærksom på, at du er i gang med at undersøge markedet. På denne måde øger du også chancen for, at de vil tilbyde dig en bedre pris.

Gennemgå dit lån og alle vilkår

Selvom at det kan være fristende at takke ja til det første og det bedste lån, kan du med fordel stoppe op og gennemlæse samtlige vilkår inden at du godkender den endelige aftale.

I dag er det et krav at alle udbydere skal oplyse dig om samtlige omkostninger involveret med det enkelte lån, og det skal derfor være nemt for dig at gennemskue, hvor meget du i sidste ende skal betale for lånet.

Ved at gennemgå den endelige kontrakt inden den underskrives, sikrer du, at du ikke går ubehagelige overraskelser i møde!

Læs: Oversigt over gode skattefradrag du bør tage med dig

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.