Sådan skriver du et opsigelsesbrev

En forudsætning for at opnå succes, er at indse hvornår man skal videre – og det gælder også på arbejdspladsen. At skrive et opsigelsesbrev er dog ikke let, og især ikke hvis man siger farvel til et job og kolleger som man har været glade for gennem de sidste mange år.

Vi har her samlet et par enkelte tips som du med fordel kan følge, hvis du ønsker at søge nye horisonter men samtidig efterlade din gamle arbejdsplads med stil og professionalisme. Hold det formelt, men venligtDet kan hurtigt blive vanskeligt at finde en balance mellem en venlig og formel tone, og det gælder formegentligt særligt hvis man har udviklet et venskabeligt forhold til sin chef gennem årene. Det er altid en god idé, at gøre din opsigelse så personlig som muligt.

Når din overordnede læser brevet, bør det lyde som om, at det kommer fra dine ord. Søg gerne inspiration på nettet, men husk at tilpasse de tekster du finder, således at de reflekterer din personlighed. Husk at understrege din beslutningNår du skriver et opsigelsesbrev, er det vigtigt at du gør det klart, at du har tænkt dig at sige op. Dette er for at undgå potentielle misforståelser, og for at sikre, at din chef ikke får indtrykket af, at du ønsker en højere løn eller lignende.

Gør det så klart så muligt at du ikke har nogen tvivl om din opsigelse, og er du allerede blevet tilbudt et andet job, kan du med fordel nævne dette. Gør det i god tidSelvom at du ikke har nogen kontrakt der binder dig, er det stadig i dårlig smag at sige op en uge før, at du har tænkt dig at have din sidste arbejdsdag. Alt efter hvor omfattende og kompliceret dit job er, kan din arbejdsgiver have brug for tid til at finde en ny kvalificeret medarbejder eller til at oplære ham/hende.

Så snart at du har besluttet dig for at søge nye veje og har fået tilbudt et nyt job, anbefaler vi, at du går i gang med udarbejdelsen af dit opsigelsesbrev.

Hold styr på lovgivningenDer kan være mange ting som du skal forholde dig til, når du skal sige op.

Vi anbefaler derfor at du besøger sider som Ida.dk, som tilbyder råd og vejledning til hvordan du bør bære dig an. Her kan du også se de enkelte tidsfrister for, hvornår dit opsigelsesbrev senest skal være din arbejdsgiver i hænde.


Tips: Hvordan skriver man et brev til redaktøren? – Enkel guide

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.