Verdens største varemærker 2016

Mange virksomheder i vores tid har på kort tid vokset sig gigantiske. Produkter som var ukendte for få år siden er blevet til hverdagsbrug. Hvor mange mennesker går i dag rundt med en iPhone eller bruger en computer med Microsoft? Vi bruger Google hver eneste dag, ofte flere gange om dagen. Vi drikker litervis af Coca Cola og McDonald’s er i dag kendt af.. ja alle.

Hvad ved du egentlig om disse store virksomheder? Her er en liste over de største.

1. Apple

Den amerikanske virksomhed har taget verden med storm og ligger selvfølgelig på førstepladsen. Det er på trods af, at Google faktisk har overhalet Apple nogle gange tidligere. Den nu afdøde Steve Jobs grundlagde Apple i 1976, og siden har de spyttet hardware udover hele verden, og deres produkter bliver mere og mere populære. Apples børsværdi ligger i dag på hele 586 milliarder dollar!

Fra begyndelsen havde Apple faktisk 3 skabere, selvom du nok forbinder Steve Jobs som den eneste grundlægger. Man kan så sige, at det var Jobs, der drev virksomhedens udvikling. De to andre grundlæggere var Steve Wozniak og Ronald Wayne, som man sjældent hører om. Det er interessant, at Wayne solgte sin andel blot 12 dage efter Apples start for $800 plus en udbetaling på $15000. I dag, 40 år senere havde hans andel været mere end 70 milliarder dollar. Av, av, av.

Apple produkterne findes nu i næsten alle danske hjem. Hvis det ikke er en iPhone, så er det en MacBook, AppleTV, iPad eller iWatch. Hvert eneste år lanceres nye og spændende produkter, som forbrugerne forelsker sig i.

2. Google

Google er verdens største søgemaskine. Selvom Google ikke er større end Apple, så er de nok mere berømte. På andenpladsen finder vi altså internetvirksomheden Google, som er bedst kendt for sin service som søgemaskine.

Det amerikanske selskab blev grundlagt så sent som 1998 af Sergey Brin og Larry Side, og er et datterselskab af Alfabet Inc. I starten af 2016 havde Alphabet Inc en børsnoteret markedsværdi på over 570 milliader dollar.

Google har mange forskellige services, bl.a. Gmail, Google Earth, Google Maps, Google Adwords og Google Analytics. I 2006 opkøbte virksomheden YouTube, som nu er et datterselskab.

3. Microsoft

Microsoft, som blev grundlagt i 1975 af verdens nu rigeste mand Bill Gates, har en børsværdi på 407 milliarder dollar. Microsoft er bedst kendt for sit styresystem Microsoft Windows, som stort set alle PC’er kører. Også Microsoft Office er et af Microsofts produkter, som bland andet indeholder Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote osv.

Spillekonsollen Xbox er også udviklet af Microsoft, som også udvikler sine egne spil til konsollen, som skabes af datterselskabet Microsoft Game Studios.

Har du nogensinde brugt Skype før? Dette store kommunikationsprogram, som tidligere var eget af eBay, blev overtaget af Microsoft i 2001. Hele 50 milliarder minutter tales der hver måned over Skype.

4. Facebook

Facebook er vores tids største sociale netværk, og indtager fjerdepladsen med en børsværdi på 315 milliarder dollar. Virksomheden blev grundlagt i 2004 af den daværende 19-årige studerende Mark Zuckerberg. Siden da har virksomheden vokset sig større og større. I dag har virksomheden mere end 1,65 milliarder brugere.

Du ved allerede hvad Facebook bruges til. Hvad du måske ikke vidste var, at virksomheden også har opkøbt mange andre sociale medier og tjenester. Eksempelvis har de opkøbt Instagram, og det enorme Whatsapp, som bruges som erstatning af SMS’er i mange lande. De har også forsøgt at opkøbe Snapchat ved flere lejligheder, men har fået afslag. Derudover samarbejder Facebook også med den kæmpestore musiktjeneste Spotify.

5. General Electric Company

Endnu en amerikansk gigant, som fokuserer på flere forskellige ting, herunder sundhedspleje, transport, motorer, finans og energiforsyning. En virksomhed, der har mange forskellige grene. I dag kan du sætte et General Electric logo på næsten hvad som helst. Børsværdien ligger på hele 285 milliarder dollar, og giver virksomheden en femteplads på vores liste.

Opfandt Thomas Edison virkelig glødepæren? Læs mere om det hér.

Uanset hvad, så grundlagde Thomas Edison General Electric i 1892, da to virksomheder slog sig sammen: Edison General Electric og Thomson-Houston Electric Company.

Sidenote: Thomas Edison førte engang elektricitet gennem en elefant, hvilket havde døden til følge. Det gjorde han for at demonstrere hvor farlig vekselstrøm er. Grusomt, men sandt.

Har du fået blod på tanden efter at starte din egen virksomhed? Her er vores tips til at starte din egen virksomhed.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.