12 tips til at holde styr på din tid

Du kender det sikkert, dagene flyver bare af sted, og du får ikke nået alt det du gerne vil. Er det manglende disciplin og overspringshandlinger? Eller er det blot fordi du er dårlig til at holde styr på din tid? Uanset hvad der ligger til årsag for at du ikke får nået det du vil, så kan disse 12 tips hjælpe dig håndtere din tid bedre.

Læs også: Lær hvad som helst på rekordtid

 1. Planlæg din dag. Planlæg din dag før den er begyndt, det mest effektive tidspunkt er aftenen før. Planen giver dig et godt overblik over dagens gøremål. Din primære opgave er at holde dig til planen.
 2. Brug en kalender. En af de mest grundlæggende ting, som kan hjælpe dig med din tid, er kalenderen. Det behøver ikke at være en gammeldags Mayland kalender, din smartphone kan nemlig ofte klare jobbet bedre.
 3. Brug påmindelsesfunktionen i kalenderen. Hvis du bruger din smartphone som kalender, så brug påmindelsesfunktionen. Du kan sætte den til at alarmere dig om vigtige begivenheder.
 4. Kend dine deadlines. Hvornår skal opgaven afleveres? Sørg for at notere dine deadlines i din kalender. Planlæg det således du er klar til at aflevere opgaven før deadline.
 5. Kom for tidligt. Hvis dit mål er at komme til tiden, så vil du enten komme til tiden eller komme for sent. Derfor er det en god ide at have en målsætning om at komme for tidligt.
 6. Lær at sige ”nej”. Lad vær med at påtage dig flere opgaver end du kan håndtere. Det er derfor vigtigt at du kan sige fra, eller i hvert fald foreslå at hjælpe på et tidspunkt der passer dig bedre.
 7. Lær at prioritere. Du kan ikke nå det hele. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer det vigtigste og nedprioriterer resten.
 8. Fjern distraktioner. Fjern det som distraherer dig i at gøre dit arbejde. Telefonopkald? Sociale medier? Både telefon og sociale medier kan være de største tidsrøvere. Så ved at slukke telefonen og logge af de sociale medier, vil du få lettere ved at koncentrere dig og holde fokus.
 9. Planlæg ekstra tid mellem opgaverne. Planlæg lidt ekstra tid mellem opgaverne. Det giver dig plads til at afslutte og påbegynde nye opgaver på fornuftig vis.
 10. Planlæg ekstra tid til store opgaver. Store opgaver tager altid længere tid end man tror. Derfor er det en god tommelfingerregel at planlægge ekstra tid. Skulle du blive færdig med opgaven før tid, så har du nu fået noget ekstra tid foræret.
 11. Arbejd på kun én ting ad gangen. Lad vær med at multitaske og arbejd kun på én ting ad gangen. Studier har rent faktisk bevist, at vi bliver mindre produktive når vi springer frem og tilbage mellem opgaverne.
 12. Tænk på tid som penge. Tænk på din tid som hvis det var penge. Hvis du har et budget for din økonomi, så prøv at lave et budget for din tid. Du skal blot huske på at man ikke kan låne ”tid” i banken.

Har du nogle gode tips til hvordan man bedre kan holde styr på sin tid? Så efterlad endelig en kommentar nedenfor.

Har du ikke fået nok? Hør Rory Vadens Ted Talk om hvordan du får mere tid mellem hænderne.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.