Lær hvad som helst på rekordtid

Hvor hurtigt vi lærer kan være med til at bestemme vores livskvalitet. Forestil dig, at du lærer en af de færdigheder, du altid gerne har ville lære. Og du lærer det på måneder i stedet for år! Hvilken effekt ville det have på dit liv?

Flere eksperter har vist os, at det er muligt at lære hvad som helst, langt hurtigere end gennemsnittet. Det hele handler om at følge den rigtige opskrift.

Her giver vi dig nogle tips, der kan hjælpe dig i den rigtige retning.

1. Sæt dit mål

Resten af denne artikel er ubrugelig, hvis ikke du ved hvordan dit endelige mål ser ud. Alle sætter mål. Hver fald alle, der opnår succes. De mest succesfulde mennesker i verden vil med al sandsynlighed fortælle dig, at de startede med et meget klart mål.

Lad os sige, at du gerne vil lære et nyt sprog. I den forbindelse, kunne du spørge dit selv om følgende ting:

  • Hvad ville jeg gøre lige nu, hvis jeg kunne tale sproget flydende?
  • Ville jeg kunne skabe et bedre forhold til mine venner? Eller nye mine rejser endnu mere?
  • Hvilke døre vil jeg åbne i mit liv, ved at kunne tale dette sprog flydende?
  • Hvad forstår jeg, ved det

Du kan lave dine egne spørgsmål, som du tilpasser til det, du gerne vil lære. Det er nemt at finde ud af “hvordan” og”hvad”, du gerne vil lære. Det er sværere at finde ud af “hvorfor”. Det er dit “hvorfor”, der vil holde dig motiveret på længere sigt, når du lærer noget nyt.

Forståelse

En del af din målsætning bør være at forstå, hvad det er du prøver at lære. Husk, at det at du forstår noget, betyder ikke at du har lært det. Tænk over alle de bøger du har læst og skoletimer, du har siddet til. Du har sikkert forstået det meste, men i løbet af ganske kort tid, har du nok også glemt næsten alting.

2. Kunsten at huske hvad du skal gøre

Det næste trin er at kunne huske de trin, der er involveret, eller den viden, der er du prøver at lære. Du er f.eks. nød til at lære de forskellige trin til at sparke et frispark i fodbol, eller en salgsproces. Hvis du ikke kan huske trinnene, vil du springe dem over. Hvis du springer dem over, vil du ikke kunne udføre det ordentligt.

Du kan huske uden at forstå, men du kan ikke forstå uden at huske. Begge trin er meget vigtige for at lære ting ordentligt.

3. Øvelse, øvelse, øvelse!

Kan du huske første gang du skulle køre en bil?

Da du startede kørte der sikkert tusind ting gennem dit hoved. Det er fordi du laver noget, du ikke har øvet dig på endnu. Når du har siddet bag rettet hundrede gange, behøver du ikke længere tænke over små detaljer. Du drejer, blinker, trykker på koblingen osv. helt automatisk.

4. Find fejl og ret dem med det samme

Lad os sige, at du kører fra København til Odense. Du har verdens hurtigste bil. Hvis du kører fra i Roskilde, er det ligemeget hvor hurtig din bil er. Du når ikke frem til dit mål. Faktisk, så er det en ulempe at have den hurtigste bil i verden, fordi du kører længere ud af den forkerte vej end alle de andre.

Du er nød til at finde dine fejl og rette dem. Andre mennesker er fantastiske redskaber, når du prøver at lære noget. Det er fordi, de kan give dig feedback, og så kan du finde ud af, hvor du skal forbedre dig.

Når du finder fejlen

Drop det, der ikke virker. Punktum.

De fleste af os ved nok, at det er meget ineffektivt at multitaske, men alligevel gør mange af os det hele tiden. Faktisk tager det næsten 30 minutter at fokusere 100% på en opgave, efter du har været distraheret fra den.

5. Langsigtet tænkning

Vi har allerede snakket om, at du er nød til at gentage øve dig meget. Repetition, repetition, repetition. Men det er ikke det eneste der er vigtigt.

Ofte er det ligeså vigtigt, hvis ikke endnu vigtigere at tænke langsigtet. Mange mennesker har fejlet, fordi de ikke er blevet ved. Noget af det allervigtigste er konsistens. Det kan være du giver op lige før dit store gennembrud.

Mangler du motivation? Impossible is nothing.

Vi håber du kunne bruge denne artikel til noget, og held og lykke med dit projekt!

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.